Ką valgyti maitinant krūtimi

Ką valgyti maitinant krūtimi

Motinos mityba. Maitinančios motinos maiste turi būti pakankamai būtinų kūdikiui elementų. Pavyzdžiui, kūdikio kaulams formuotis reikia daug kalcio. Jeigu motina su maistu gauna nepakankamai kalcio, tai reikalingas kūdikiui kalcis j pieną patenka iš motinos kaulų. Anksčiau buvo galvojama, kad šiuo atveju kalcis patenka iš jos dantų, bet tai nepasitvirtino. Motina turi gerti pieno tiek, kiek Iščiulpia kūdikis, plius dar truputj jos pačios organizmo poreikiams. Ji gali vartoti pieną ar jo produktus savo nuožiūra. Motinos valgiaraštyje kiekvieną dieną turi būti tokie produktai, net jeigu jai tenka apriboti valgį, kad nepadidėtų svoris.

Pienas — ne mažiau kaip 250 g, o geriau 400 g bet kokiu pavidalu, taip pat pieno produktų.

Vaisių ir daržovių — 6 kartus per dieną (jums gali atrodyti labai daug, bet iš tiesų tai yra dviejų apelsinų sultys, daržovių salotos, žalios bei geltonos daržovės ir bulvės po 2 kartus per dieną — iš viso 6 kartai). Kad organizmas gautų pakankama) C vitamino, dalį daržovių turite valgyti žalias. Be to, jūsu valgiaraštyje turi būti kas nors iš tokių produktų: apelsinų, pomidorų, šviežių kopūstų ar uogų. A vitamino yra tamsiai žaliose ar ryškiai geltonose daržovėse.

Bulvės — ne tik maistingas, bet ir vitaminingas produktas

Vaisiai bei daržovės gali būti švieži, konservuoti, šaldyti ar džiovinti, bet geriausia valgyti šviežius.

Mėsa (paukštiena), žuvis — mažiausiai kartą, o geriau du kartus per dieną.

Kiautiniai — vienas per dieną.

Košės ir duona (išskyrus baltą) — 3 kartus per dieną, kaip B grupės vitaminų šaltinis.

Sviestas arba margarinas — kaip A vitamino šaltinis. Jeigu jūs linkusi tukti, vietoj sviesto valgykite daugiau daržovių, kuriose yra A vitamino.

D vitaminas — pagal gydytojo receptą, kad jūsų organizmas geriau įsisavintų gaunamą kalcį.

Jeigu maitinanti motina pilnėja, tegul geria liesą pieną, mažiau valgo mėsos ir duonos. Griežtai apribokite arba visai išbraukite iš valgiaraščio tokius kaloringus produktus, kaip saldainius, pyragaičius, pyragus, sausainius ir kitokius konditerinius gaminius (linkę tukti žmonės ypač mėgsta saldumynus lr kitus labai kaloringus produktus). Bet jokiu būdu nevartokite mažiau pieno, vaisių ir daržovių.

Labai svarbu kad maistas būtų kuo šviežesnis. Taip pat stenkitės pagamintą maistą suvalgyti per 3 valandas tuomet jis bus geriausios kokybės ir Jūsų mažylis gaus geriausią pienuką. Gaminkite maistą su meile.

  10 - 7 balsai (-ų)
Komentarai

Tavo komentaras